neděle 30. března 2014

Magdeburg není Praha

Je zjevné, že Magdeburg není Praha, nicméně mám stále problém si to uvědomit.

Tak třeba když si vzpomenete v sobotu v 8 večer, že si nutně potřebujete vyprat, protože těch 6 kusů oblečení, co sebou máte, už se nedá nosit, prací prášek prostě nikde neseženete. A neseženete ho ani v neděli.
Nejen, že neseženete prací prášek a aviváž, ale ani nic k pití na večer, takže musíte do hospody na pivo za 3 euráče. Neseženete ani nic k jídlu na sobotní večer, celou neděli a ani si neuděláte pondělní snídani a svačinu do školy.

Já vim, že je super, že se tu nemusí v neděli pracovat. Jen si na ten jiný režim budu chvíli zvykat.

Zvykat si budu i na MHD, protože MHD v Magdeburgu je asi tak z 5% dobrá, jakto ta v Praze.

Když půjdete v 9 večer na blind na tramvajovou zastávku, musíte počítat s tím, že se žádné tramvaje v následujících 30ti minutách nedočkáte. Bohužel za 30 minut ani nestihnete dojít do kampusu. Když se tam po 45 minutách dohrabete, všichni jsou už společensky unavení a musíte je dohnat (s tím nemívám problém).

Cesta zpět domů je kapitola sama pro sebe, protože interval Strassebahnu se prodlužuje na hodinu. Navíc vás Erasmáci zavlekli někam, kam jste nechtěli a kde jste ještě nikde nebyli a ani netušíte, zda se vydat směrem na sever či na jih. Od včerejšího večera přemýšlím, jestli to nebyla moje poslední "night out".

Jdu si dát něco z mých zásob -  kilo mrkve, nakládaná paprika, pesto (mam ho hodně, bylo superlevné) a projedu se Magdeburgem na kole a budu hledat další asociace s Prahou.

Btw někteří Erasmáci jsou trochu šílení, ale jeden dobrej nápad dostali - jet na víkend do Prahy. Vřele doporučuji.


Pohled z okna na tramvajovou zastávku, která podle mě s takovouhle frekvencí MHD zcela postrádá smysl.

2 komentáře:

  1. Během mého pobytu na Erasmu mi kolo téměř přirostlo mezi nohy. Jak je to u vás s cyklostezkama a podobnýma věcma? Jinak doporučuji v lednici mít stále pivo, trvalnivý toustový chleba, kus sýra atd... No, hlavně to pivo.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Martine, ještě že to tu kolo mam. Fakt super. Cyklostezky tu jsou hojně, zdá se. A značení jakž takž.
    Haha, přesně jak řikáš. Ponaučím se :)

    OdpovědětVymazat